Тріше: Інфляційний тиск в єврозоні падає, в середині року може бути дефляція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Інфляційний тиск в єврозоні падає, в середині року може бути дефляція

Казна та Політика
607
Голова Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що інфляційний тиск у єврозоні падає, а до середини поточного року може бути зафіксоване зниження споживчих цін.
Про це він повідомив під час виступу за підсумками засідання, на якому було ухвалено рішення про зниження процентної ставки в єврозоні до нового мінімуму - 1,25% річних у порівнянні з 1,5% раніше, пише Marketwatch.
Керівник ЄЦБ відзначив, що рішення щодо ставки не було одностайним, воно стало "консенсусом". Будь-які рішення про нові нестандартні заходи будуть прийматися на наступному засіданні, яке пройде 7 травня, додав він.
Ж.-К.Тріше повідомив, що ЄЦБ не вважає ставку 1,25% мінімальним рівнем і вона може бути знижена далі. У той же час ставка по депозитах "овернайт", яка в четвер була зменшена до 0,25% з 0,5% річних, швидше за все, знижуватися не буде.
Ставка ЄЦБ як і раніше залишається найвищою серед промислово розвинених держав G7. Останній раз до 2 квітня ЄЦБ зменшував вартість кредитів 5 березня, опустивши її на 0,5 процентного пункту - до 1,5% річних. В 2008 році ставка зменшувалася тричі - з 4,25% у липні до 2,5% річних на кінець року. Потім пішло січневе скорочення ще на 0,5 процентного пункту.
Федеральна резервна система США в 2008 році сім разів знижувала базову процентну ставку. Наприкінці грудня її діапазон був зменшений до 0-0,25% річних, і з тих пір вартість грошей у США залишається на цьому рівні.
Банк Англії 5 березня знизив базову процентну ставку до 0,5% з 1% річних, оновивши мінімальний рівень із моменту заснування британського ЦБ в 1694 році королем Вільгельмом III. ЦБ Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас