Шаповалов: Держава зможе взяти участь у капіталі 7-8 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шаповалов: Держава зможе взяти участь у капіталі 7-8 банків

Фондовий ринок
1191
Рекапіталізація за рахунок коштів державного бюджету буде здійснена, швидше за все, по семи-восьми банках, вважає перший заступник голови правління Національного банку України Анатолій Шаповалов.
"Робота з даного питання ведеться щодня, і ми готові передати свої пропозиції уряду хоч сьогодні. Але необхідно все погодити, щоб не було непорозумінь", - сказав він журналістам у четвер у Києві.
За словами Шаповалова, НБУ готовий передати свої пропозиції щодо рекапіталізації банків Кабінету міністрів протягом 10-14 днів.
Відповідно до його даних, 26 комерційних банків відповідають критеріям, розробленим НБУ відносно рекапіталізації.
Як повідомлялося, про намір одержати підтримку від держави в питанні збільшення капіталу вже заявили банк "Київ", Укрпромбанк, банк "Надра", Родовід Банк, Укргазбанк, банк "Фінанси та Кредит" (усі - Київ) і Імексбанк (Одеса).
Україна планує виділити з держбюджету 44 млрд грн ($5,7 млрд, або близько 2-3% ВВП) на рекапіталізацію найбільших банків. За оцінкою заступника голови НБУ Олександра Савченка, підтримка може бути надана 10-15 найбільшим кредитно-фінансовим установам. Перші банки можуть одержати допомогу вже протягом місяця.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас