Поляки не вірять у гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляки не вірять у гривню

Валюта
7834
PKO Bank Polski SA прогнозує падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) України в 2009 році до 15% і зниження курсу гривні - до 9,5 грн/$1. Про це повідомляє Cbonds з посиланням на заяву заступника директора департаменту стратегії PKO Bank Polski SA Лукаша Тарнава.
"Очікується, що в 2009 році ВВП в Україні знизиться на 15% у порівнянні з 2008 роком у результаті різкого зниження споживчого попиту і цін на сталь на світовому ринку, а також під впливом світової фінансової кризи, яка обмежила зовнішнє фінансування, що забезпечувало позитивну динаміку ВВП в останні роки", - сказав експерт.
За його словами, такий прогноз базується на припущенні, що влада країни вживатиме мінімальні необхідні заходи, щоб одержати другий кредитний транш Міжнародного валютного фонду.
"Навіть у тому випадку, якщо буде забезпечений баланс поточного рахунку та отримане додаткове фінансування за міжнародними програмами, цього буде недостатньо, щоб забезпечити обслуговування зовнішнього боргу і не допустити при цьому девальвації гривні. Наш середньорічний прогноз курсу гривні - 9,5 грн/$1. Адміністративні заходи і валютні інтервенції Національного банку України повинні не допустити більш глибокої девальвації національної валюти", - сказав Тарнава.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас