Експерт: Брюссельська декларація відповідає національним інтересам України і Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Брюссельська декларація відповідає національним інтересам України і Росії

Енергетика
376
У Брюссельській декларації нічого страшного щодо Росії або того, що стосується зміни її ролі постачальника, не відбулося. Якщо були якісь домовленості, які так страшно розлютили Росію, якщо вона говорить, що були зраджені її інтереси, то де ці домовленості, ми поки щось їх не бачимо. Про це в сказав керівник Київського міжнародного енергетичного клубу "Q-Club" Олександр Тодійчук.
Він нагадав, що Росія завжди заявляла про те, що хотіла мати надійного транзитера: "РФ хотіла, щоб був у гарному стані трубопровід сусідньої держави, через який відбувається 80% транзиту її газу в ЄС".
Тому, вважає експерт, Брюссельська декларація буде сприяти тому, що якщо Україна модернізує свою ГТС і створить нові потужності, то в Росії з'явиться можливість одержати більшу перспективу щодо використання українських газопроводів при найнижчих тарифах.
"Модернізація української ГТС передбачає заміну компресорних станцій на більш ефективні, які дадуть можливість заощадити близько 2 млрд куб. м газу, і це позитивно вплине на тарифну політику. Якщо Україна і буде підвищувати тарифи, то це буде незначне підвищення", - сказав О.Тодійчук.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас