Позиція Німеччини не вплине на домовленості ЄС та України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позиція Німеччини не вплине на домовленості ЄС та України

Енергетика
630
"Необхідність модернізації української ГТС не ставиться під сумнів", - про це повідомив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
"Російсько-німецькі переговори з питань енергетичної безпеки підтвердили факт, що ні Німеччина, ні Росія не збираються проводити ревізії домовленостей між Україною і Європейським Союзом про модернізацію української газотранспортної системи".
"Канцлер Німеччини Меркель фактично підтримала концептуальну позицію Президента України Віктора Ющенка щодо підвищення рівня міжнародної і національної енергетичної безпеки, зокрема, шляхом деполітизації енергоринку та встановлення взаємовигідного балансу інтересів між споживачами, транзитерами і постачальниками енергоресурсів, включаючи ключового гравця - Російську Федерацію", - підкреслив уповноважений Президента.
Також він відзначив чітке дипломатичне позиціонування суверенних прав України визначати і здійснювати свою зовнішню та внутрішню політику.
На думку Соколовського, у позиції німецької сторони прослідковується національний прагматизм - її цікавлять надійні, прозорі, гарантовані та оптимальні за витратами постачання газу в Німеччину і Європу.
Він також нагадав один з базових підходів Глави української держави в трирічному переговорному процесі: російська сторона є важливим і бажаним партнером у питаннях модернізації української ГТС відповідно до процедур, вимог і цілей, зафіксованих у Спільній декларації, підписаній 23 березня 2009 року представниками України, Єврокомісії та міжнародних фінансових установ.
"Нам потрібно зосередитися на виконанні Декларації. Робота в цьому напрямку активно проводиться і українською, і європейською стороною", - підкреслив Соколовський.
Також він повідомив, що вчора в Києві відбулися чергові консультації за участю делегації Європейської комісії, де розглядалося питання про шляхи реалізації домовленостей, зафіксованих у Декларації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас