Індекси США впали більш ніж на 3% - максимум за 3 тижні, ф'ючерси у вівторок зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США впали більш ніж на 3% - максимум за 3 тижні, ф'ючерси у вівторок зростають

Фондовий ринок
153
Фондові індекси в США в понеділок упали більш ніж на 3%, що стало максимальним зниженням майже за три тижні.
Адміністрація президента США Барака Обами оголосила про те, що деякі банки потребують подальшої допомоги і що в General Motors і Chrysler є тільки один, останній, шанс на реструктуризацію, повідомило агентство Bloomberg.
У той же час ф'ючерсний ринок в останній день березня показує позитивну динаміку: червневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:31 додав 0,38%, а Dow Jones Industrial Average - 0,39%.
Котирування акцій Citigroup у понеділок упали на 12%, Bank of America - на 18%, Wells Fargo - на 14%, JPMorgan Chase & Co. - на 9,3%.
"Деяким банкам знадобиться значна за обсягом допомога", - сказав у вихідні міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
"Так чи інакше, ризики в банківській сфері як і раніше викликають серйозні побоювання", - відзначає головний інвестиційний аналітик Key Private Bank Брюс Маккейн. На його думку, падіння ринку може відновитися.
Вартість паперів GM звалилася 30 березня на 25%. Адміністрація вимагали в неділю відставки глави автовиробника Ріка Вагонера і нових радикальних заходів щодо реструктуризації компанії таких, як умова виділення їй нових кредитів. У понеділок президент США заявив, що General Motors Corp. і Chrysler LLC повинні вижити без опікунства держави і у них є один, останній шанс на "фундаментальну реструктуризацію".
Крім цього, зниження вартості кольорових металів і нафти викликало зменшення цін акцій сировинних компаній - зокрема, алюмінієвого гіганта Alcoa (на 14%) і Freeport McMoRan Copper & Gold (на 8,5%).
Папери нафтовиробників Exxon Mobil і Chevron подешевшали більш ніж на 1,9% після того, як ціна нафти звалилася за день на 7,6%.
Проте, аналітики Helmsman Global Trading вважають, що американські акції можуть припинити падіння протягом найближчих двох місяців.
Крім того, експерти Morgan Stanley заявили, що прибутки банків відновляться у 2009 році за рахунок покращення умов кредитування і зміцнення грошових ринків. Менші обсяги списань і поліпшення на сировинних ринках разом з конструктивнішими умовами кредитування можуть призвести до повернення банків на прибутковий рівень - особливо в першому кварталі. Виторг банків може зрости цього року на 20% - до $247 млрд, прогнозує Morgan Stanley.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 254,16 пункту (3,27%) - до 7522,02 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився на 28,41 пункту (3,48%), склавши 787,53 пункту. Таким чином, підйом індикатора з початку березня скоротився до 7,1%.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 43,4 пункти (2,81%) - до 1501,8 пункту.
Падіння котирувань на Нью-йоркській фондовій біржі 30 березня було зафіксовано в десяти акцій з кожних одинадцяти - найгірший показник з 5 березня.
Індикатор волатильності ринків VIX, кий оцінює очікувані коливання S&P 500 у найближчі 30 днів, у понеділок підскочив на 11% - до 45,54 пункту. Це рекордний приріст із 2 березня. VIX називають "вимірником страху", оскільки він майже завжди зростає, якщо фондовий ринок знижується, і навпаки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас