Нафтогаз і Газпром обмінялися думками про брюссельську декларацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз і Газпром обмінялися думками про брюссельську декларацію

Енергетика
656
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан і міністр енергетики Російської Федерації Сергій Шматко обговорили сьогодні в Москві питання співробітництва в газовій сфері.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства палива та енергетики України.
Згідно з повідомленням, зустріч відбулася за запрошенням російської сторони.
У ній також брали участь заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко і заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв.
Сторони обговорили питання подальшого довгострокового співробітництва в газовій сфері та обмінялися думками про підписану в Брюсселі 23 березня декларацію про модернізацію української газотранспортної системи.
Сьогодні ж Продан планує повернутися в Київ.
Як повідомляв УНІАН, 23 березня в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція щодо модернізації української ГТС, у якій взяли участь Президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
За підсумками інвестконференції “ЄС - Україна: партнери з постачання газу в Європу” була підписана Спільна декларація ЄС, України і міжнародних фінансових організацій, яка буде визначати основу для надання інвестицій.
Російська делегація, що була присутньою на Міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, залишила форум після оголошення церемонії підписання підсумкової декларації.
Під час конференції міністр енергетики Росії Сергій Шматко висловив незадоволення проектом підсумкової декларації цих зборів. Він указав на кілька пунктів документа, які не влаштовують РФ.
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін 27 березня на прес-конференції в Сочі, коментуючи підсумки інвестиційної конференції щодо модернізації української ГТС, заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин із країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви будуть ігноруватися.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас