"Київенерго" оштрафували за неіснуючі борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" оштрафували за неіснуючі борги

Казна та Політика
309
У п'ятницю київське відділення АМКУ ухвалило рішення з приводу розсилання платіжок з неіснуючими боргами в серпні 2008 року.
Компанії доведеться заплатити 15 тисяч гривень штрафу в бюджет міста, протягом двох місяців провести звірення платежів 979 тис. споживачів послуг і "покаятися" через пресу.
На підставі цього рішення АМКУ кияни, що встигнули оплатити "борг", можуть зажадати через суд відшкодування збитку.
Нагадаємо, минулого літа столичні енергетики залякали місто відключенням електрики, розіславши квитанції з "боргами" за світло. Люди витрачали масу часу і нервів, щоб з'ясувати, що боргів у них немає. А "Київенерго" заявляв, що збої пов'язані з переходом на нову систему розрахунків. Київське відділення АМКУ розглянуло більше 140 скарг від киян.
"Спочатку "Київенерго" взагалі не визнавав своєї провини, - говорить замголови київського відділення АМКУ Леонід Маноха. - Нам давали відповіді, що люди, які скаржилися, - вигадані. Ми довели протилежне. Керівників декількох підрозділів "Київенерго" звільнили, зокрема начальника енергозбуту Канарську. Через два місяці "Київенерго" повинне надати звіт про виконання наших розпоряджень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас