"Нафтогаз" розпочав буріння газової свердловини в ОАЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" розпочав буріння газової свердловини в ОАЕ

Енергетика
793
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" 29 березня розпочала буріння першої пошукової газової свердловини Hamad-1 на території емірату Аль-Фуджейра (Об'єднані Арабські Емірати).
Про це сказано в повідомленні "Нафтогазу", текст якого мають Українські Новини.
Компанія розпочала буріння свердловини шпари в рамках контракту про пайовий розподіл продукції, укладеного між урядом емірату Аль-Фуджейра, "Нафтогазом" і компанією Naftogaz Middle East L.L.C.
Проектна глибина свердловини - 5,5 км.
"У результаті буріння очікується одержати приплив природного газу й газоконденсату", - уточнюється в повідомленні.
26 січня 2005 року уряд емірату Аль-Фуджейра, "Нафтогаз" і компанія Naftogaz Middle East L.L.C. підписали контракт, що передбачає проведення робіт з пошуку й розвідки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра, а у разі відкриття запасів - їх розробку й експлуатацію.
Відповідно до контракту, роботи з пошуку й видобутку енергоресурсів було заплановано проводити на 4 блоках - по 2 на суші й на морському шельфі Оманської затоки.
6 травня 2005 підписано угоду про реалізацію інвестпроекту й розподілі прибутку між НАК, торгово-промисловою палатою "Аль-Джазіра" і Naftogaz Middle East L.L.C.
Термін дії угоди - 29 років, з них період розвідки - 4 роки.
Проектний видобуток природного газу - 47 млрд. куб. м, а газоконденсату - 14,9 млн. тонн.
Як повідомляло агентство, 18 лютого Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" розпочала попутний видобуток нафти на території блоку Алам Ель Шавіш у Західній пустелі Єгипту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас