В Іспанії зафіксований перший випадок порятунку банку державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії зафіксований перший випадок порятунку банку державою

Казна та Політика
693
Банк Іспанії візьме кредитно-фінансову організацію Caja Castilla la Mancha під контроль, надавши їй фінансування і гарантії за борговими зобов'язаннями, повідомив міністр економіки Іспанії.
Це буде першим випадком порятунку кредитної установи в Іспанії з початку глобальної фінансової кризи, повідомляє Bloomberg.
Уряд пообіцяв гарантувати оплату боргових зобов'язань банку на суму 9 млрд. євро ($12 млрд.). У цей час у банку близько 3 млрд. євро "поганих" боргів.
Дефолти по кредитах в Іспанії збільшилися більш ніж у три рази з моменту початку світової фінансової кризи, безробіття виросло до найвищого в Європі значення 14%. Уряд прогнозує скорочення ВВП країни на 1,6% цього року.
В офіційній заяві Банку Іспанії говориться, що, хоча банк Caja Castilla la Mancha і залишався платоспроможним, прогнози його фінансового стану і готівковий капітал, що зменшувався, зажадали втручання держави з метою збереження впевненості в тому, що компанія зможе пережити майбутню нестабільність на фінансових ринках.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас