The Financial Times: Зарплата Медведєва вчетверо поступається платні Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Financial Times: Зарплата Медведєва вчетверо поступається платні Обами

Казна та Політика
265
За даними британської ділової газети The Financial Times, президент США Барак Обама заробляє за рік 292 тис. євро, тоді як президент Росії Дмитро Медведєв усього 67 тис. євро.
Видання, що підрахувало зарплати світових лідерів, відзначає, що в Європі більше за всіх одержує прем'єр-міністр Ірландії Браян Коуен, який заробляє 257 тис. євро. На другому місці президент Франції Ніколя Саркозі - 240 тис.
Слідом ідуть канцлер ФРН Ангела Меркель (228 тис.) і британський прем'єр Гордон Браун, що одержує 199 тис. євро. Усього півтора року тому Браун був найбільш високооплачуваним лідером у Європі. Однак в 2008 році вдвічі збільшилася зарплата Саркозі, а курс фунта відносно євро впав - усе це не сприяло збагаченню британського прем'єра.
Нагадаємо, президент Афганістану Хамід Карзай, заповнюючи податкову декларацію, заявив, що його місячна зарплата не перевищує 500 доларів США, і ніяких інших доходів у глави держави немає.
А президент Болівії Ево Моралес ще в 2006 році видав постанову про скорочення власної зарплати більш ніж удвічі, яка склала трохи більше 1800 доларів на місяць.
Найбільш високооплачуваним главою держави є прем'єр-міністр Сингапуру Лі Сянь Лун, річний дохід якого залежно від розміру додаткових виплат може коливатися від 2 млн до 2,5 млн доларів, повідомлялося торік у дослідженні американської консалтингової компанії Hay Group.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас