Тимошенко очікує, що від продажу Японії квот на викид парникових газів Україна зможе отримати 4,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко очікує, що від продажу Японії квот на викид парникових газів Україна зможе отримати 4,5 млрд грн

Енергетика
604
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко очікує, що від продажу Японії квот на викид парникових газів Україна зможе одержати 4,5 млрд грн. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "1+1". Ю.Тимошенко відзначила, що контракт на продаж квот з Японією вже підписаний.
"Ми продали квоти зі скорочення викидів вуглекислого газу і заробили 4,5 млрд. грн., які нікому не треба повертати", - заявила прем'єр-міністр. Говорячи про перспективи модернізації української газотранспортної системи за участю японських компаній, Ю.Тимошенко відзначила, що газоперекачувальні агрегати, які будуть поставлятися для модернізації ГТС, не тільки дозволять заощадити половину енергії для перекачування газу, але й генерувати електроенергію.
Що стосується планів щодо залучення 5 млрд. дол. японських інвестицій для модернізації та реконструкції інженерних систем, у тому числі і ГТС, Ю.Тимошенко заявила, що це ніяким чином не подачка, яку випрошує Україна.
"Ніхто Україні ніяких подарунків не робить. Ми рівні партнери. Японія зацікавлена вводити технології, застосовувати енергозберігаючі та екологічнозберігаючі технології й одержувати від цього прибуток, а ми зацікавлені в абсолютно іншому рівні екології та енергоефективності", - сказала прем'єр-міністр.
Розповідаючи про те, як їй удалося витримати досить напружений візит у Японію, під час якого практично не була помітна її втома, Ю.Тимошенко жартуючи, відзначила, що на собі випробувала "нові поновлювані японські джерела енергії".
Говорячи серйозно, прем'єр підкреслила, що візит був досить відповідальний, оскільки за два дні потрібно було "відкрити Україну для Японії і Японію для України". При цьому прем'єр-міністр акцентувала, що це був перший візит глави уряду України в Японію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас