Ющенко не виключає можливість купівлі Європою газу на україно-російському кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко не виключає можливість купівлі Європою газу на україно-російському кордоні

Енергетика
230
Президент України Віктор Ющенко не виключає можливість купівлі Європою газу на україно-російському кордоні.
Про це він заявив в інтерв"ю телеканалу "Інтер". За словами Президента, Україна виходить на глибоке реформування національного ринку. "Друга постановка питання – це інтегрування України до угоди про спільний енергетичний простір. Третій крок – це інтегрування України до Європейського енергетичного співтовариства. Четверте – об"єднання енергетичних систем України та ЄС", - сказав він.
Говорячи про можливість купівлі Європою газу на україно-російському кордоні при реалізації згаданих положень Ющенко зазначив, що світова практика полягає в тому, що газ продається на першому кордоні. "Тобто вийшли на перший кордон. Відповідний покупець – західний – купує цей газ. І все, тема закрита", - зазначив Ющенко.
Відповідно, політика транзиту - це вже домовленість західного покупця з країною – транзитером, зазначив глава держави. "А до цього модель була така, начеб то України не існувало в транзитній політиці … Газ продавався не на східному кордоні, а на західному", - сказав він. Ющенко додав, що Україна повинна шукати партнерів з точки зору принципів ціни на транзит. "Ні одна транзитна компанія не взялася транзиту вати по ціні 1,7 (дол. за тис. куб м на 100 км). Бо це збиткова позиція. Це програш", - заявив Ющенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас