Криза на ринку праці ФРН стає все відчутнішою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза на ринку праці ФРН стає все відчутнішою

Казна та Політика
544
Усе більше жителів Німеччини змушені шукати нову роботу, згідно зі статистичними даними, зайнятість у німецькій промисловості скорочується. Хоча кількість робочих місць, у порівнянні з 2008 роком, незначно виросла, загальне число робочих годин значно зменшилося.
Крива зайнятості на німецькому ринку праці невблаганно повзе вниз. Якщо за числом робочих місць ще можна говорити про мінімальне зростання, то число відпрацьованих годин на промислових підприємствах свідчить про зворотнє. У січні 2009 року сукупне число робочих годин у промисловості значно скоротилося. Про це повідомило Федеральне статистичне відомство Німеччини.
Якщо брати загальну кількість робочих місць у промисловості, то, у порівнянні з аналогічним місяцем попереднього року, динаміка зайнятості виявляється усе ще позитивною. Слід визнати, що зростання числа робочих місць дуже незначне: у січні поточного року число робочих місць склало трохи менше 5,17 мільйона, що на 0,3 відсотка більше, ніж у січні 2008 року, повідомляється в прес-релізі Федерального статистичного відомства.
Більше від інших постраждав автопром, проте сукупне число робочих годин у промисловості, у порівнянні із січнем 2008 року, скоротилося на 10,9 відсотка. Причина цього явища полягає в тому, що на багатьох підприємствах уведений режим неповного робочого дня або тижня. При складанні аналізу враховувалися статистичні дані наступних галузей: машинобудування, автомобілебудування, металургія, електропромисловість, індустрія гумових і синтетичних матеріалів і харчова промисловість.
Найзначніше скорочення робочих місць спостерігається в автомобільній промисловості, повідомляє видання Spiegel Online. Число співробітників на підприємствах автопрому і їх постачальників у січні 2009 року, у порівнянні з тим же місяцем минулого року, скоротилося на 0,7 відсотка.
Однак масивне скорочення робочих місць відбувається не тільки в автомобільній промисловості. До значних скорочень готує своїх співробітників керівництво сталепромислового гіганта Thyssenkrupp, повідомляє інформаційне агентство AP. Як заявив 27 березня голова концерну Еккехард Шульц, уже зараз близько 30 тисяч із 200 тисяч співробітників працюють неповний робочий тиждень, і, як видно, не вдасться уникнути звільнень. За відомостями Spiegel Online, мова йде про, як мінімум, тисячі робочих місць.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас