Ангела Меркель: У ЄС і США нема розбіжностей щодо шляхів виходу з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель: У ЄС і США нема розбіжностей щодо шляхів виходу з кризи

Казна та Політика
231
У Євросоюзу і США немає серйозних розбіжностей відносно шляхів виходу із глобальної кризи. Таку думку висловила в опублікованому в суботу інтерв'ю газеті Financial Times канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні саміту G20 у Лондоні.
"Ми йдемо разом для прийняття спільних рішень, а не для того, щоб конкурувати один з одним, - заявила вона. - Ми всі хочемо того самого: знову поставити якомога швидше економіку на ноги і не допустити повторення подібної кризи".
Керівник Німеччини вважає, що Євросоюз і Сполучені Штати "можуть досягти гарних результатів у всіх сферах". Вона висловила велике задоволення тим, що президент США Барак Обама підтримує заходи як з фінансового стимулювання економіки, так і з жорсткості регулювання фінансових ринків. "Я дуже рада була почути це", - відзначила Меркель відразу після проведення відеоконференції із головою Білого дому. У той же час, за її висловлюванням, не слід покладати "завищені надії" на вирішення проблем світової економіки на саміті "великої двадцятки" у Лондоні. "Ми говоримо про створення архітектури нового глобального фінансового ринку і вирішити це завдання лише в британській столиці не зможемо", - підкреслила канцлер.
"Ми, природно, відразу не розв'яжемо фінансову кризу, а також проблеми торгівлі", - відзначила Меркель. Цілком очевидно, на її думку, що лідерам "двадцятки" "необхідно буде зустрітися ще раз".
"Ми повинні здобути уроки із причин нинішньої кризи, - сказала канцлер. - Це відбулося через те, що ми живемо невідповідно до своїх достатків. Після кризи в Азії в 1997 році і подій 11 вересня уряди заохочували ризик для прискорення темпів економічного зростання. Ми не повинні повторювати цю помилку, і нам слід домагатися зростання винятково на більш твердому ґрунті". Меркель відкинула можливість подальшого великомасштабного фінансового стимулювання економіки країни, відзначивши набагато більші можливості щодо цього, наприклад, Китаю.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас