Сорос: Провал саміту G20 загрожує глобальною економічною катастрофою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Провал саміту G20 загрожує глобальною економічною катастрофою

Казна та Політика
3040
Британії, можливо, доведеться просити величезний кредит у Міжнародного валютного фонду, заявив в інтерв'ю, опублікованому 28 березня в Times, відомий фінансист Джордж Сорос.
На думку Сороса, Британія особливо вразлива перед економічною кризою. Після провалу аукціону по британських державних облігаціях, що викликав тривогу із приводу здатності країни фінансувати зростаючі борги, Сорос вважає цілком імовірним, що прем'єр-міністрові Гордону Брауну доведеться просити в міжнародних організацій допомогу в розмірі мільярдів фунтів стерлінгів.
"Ваша проблема в тому, що банківська система більша, ніж економіка", - заявив він
Він додав, що лондонський саміт G20, який пройде наступного тижня, є шансом запобігти повномасштабній депресії. Сорос не проявив великого оптимізму із приводу саміту, заявивши, що, найімовірніше, він скінчиться провалом через велику різницю думок. Результатом буде економічна катастрофа, гірша, ніж Велика Депресія, прогнозує він.
"Буде жахливо, якщо саміту дозволять перетворитися в дискусійний клуб, додав він. "Недостатньо заявити про спільні принципи. Необхідно домовитися про практичні заходи, що забезпечують світові, що розвивається, периферійним країнам захист від шторму, що виник у центрі".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас