ДПАУ відзначає зменшення страховиками податкових зобов'язань шляхом псевдострахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ відзначає зменшення страховиками податкових зобов'язань шляхом псевдострахування

Казна та Політика
308
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) відзначає факти зменшення страховими компаніями податкових зобов'язань псевдоперестрахуванням шляхом направлення коштів в "податкові ями".
Згідно з повідомленням ДПАУ в п'ятницю, страховики України в 2008 році передали резидентам у перестрахування 6,837 млрд грн страхових внесків, 60% з них припадає на 84 страховика з 500 зареєстрованих. При цьому сума оплачених страховими компаніями валових внесків за договорами перестрахування становить 82% (5,611 млрд грн).
ДПАУ відзначає, що діяльність таких компаній спрямована на виведення обігових коштів з фінансово-господарчої діяльності реального сектору економіки, внаслідок чого бюджет орієнтовно недоодержав 1,402 млрд грн податку на прибуток.
ДПАУ звертає увагу, що в схемах мінімізації використовуються цінні папери, що виступають як фінансовий інструмент, пов'язаний з оптимізацією або створенням альтернативних грошових потоків.
Для забезпечення максимальної ефективності роботи ДПАУ впровадила ризикоорієнтовану систему відбору платників податків, за допомогою якої в 2008 році перевірками було охоплено 47 страхових компаній, що ввійшли в групу ризику.
У той же час активно проводиться робота зі зняття з реєстрації емітентів "технічних" цінних паперів з ознаками фіктивності та недопущення реєстрації нових суб'єктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас