Мінпаливенерго України заявляє, що ціни на газ для населення в 2009р не будуть збільшуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго України заявляє, що ціни на газ для населення в 2009р не будуть збільшуватися

Енергетика
231
Міністерство палива та енергетики України офіційно повідомляє, що ціни на газ для населення та підприємств комунальної теплоенергетики в 2009 році підвищуватися не будуть.
"Уся інформація протилежного характеру є провокаційною", - говориться в повідомленні заступника начальника управління Кабінету міністрів України Катерини Лебедєвої.
Як повідомлялося, уряд України доручив Міністерству палива та енергетики, Міністерству житлово-комунального господарства і НАК "Нафтогаз України" до 15 квітня 2009 року розробити графік поетапного підвищення до економічно обґрунтованого рівня цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики.
Відповідне доручення міститься в плані заходів на 2009 рік щодо стабілізації фінансового стану "Нафтогазу України", затвердженому урядовою постановою від 11 березня 2009 року.
Уряд також рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) переглянути порядок формування та встановлення роздрібних цін на природний газ для населення шляхом установлення двох рівнів цін: у випадку використання газу для приготування їжі і підігріву води (крім опалення) і опалення та підігріву води.
Раніше український уряд у рамках одержання стабілізаційного кредиту від МВФ заявив про готовність до 1 липня 2010 року припинити компенсувати різницю між цінами закупівлі імпортованого природного газу і його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням, шляхом щоквартального коректування тарифів.
Крім того, він зобов'язався до 2012 року зрівняти в ціні газ внутрішнього видобутку, який сьогодні йде населенню, з імпортним газом, який сьогодні суттєво дорожчий і споживається промисловістю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас