ВВП Франції в IV кварталі знизився на 1,1%, що виявилось краще від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Франції в IV кварталі знизився на 1,1%, що виявилось краще від прогнозу

Казна та Політика
176
ВВП Франції в четвертому кварталі 2008 року знизився на 1,1% у порівнянні з попереднім кварталом, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на остаточні дані Національного статистичного управління Insee.
У той же час аналітики не очікували перегляду з оголошеного раніше зменшення на 1,2%.
Проте, падіння економіки є найбільш значним більш ніж за три десятиліття, оскільки компанії скорочують запаси продукції та інвестиції перед обличчям найгіршої рецесії у світовій економіці із часів Другої світової війни.
Зниження ВВП Франції в жовтні-грудні в порівнянні з тим же кварталом 2007 року склало 0,9%, проти попередніх даних і очікувань експертів на рівні 1%.
Експорт Франції в четвертому кварталі знизився на 3,5% у порівнянні з липнем-вереснем, імпорт - на 2,3%. Корпоративні інвестиції зменшилися на 2%, у той час як споживчі видатки виросли на 0,3%.
"Інвестиції, схоже, продовжать скорочуватися в першому кварталі, - вважає головний економіст Barclays Capital у Парижі Лоренс Бун. - Для витрат це буде останній пристойний квартал, оскільки погіршення ринку праці, що відбулося, починає негативно позначатися на них".
Згідно із прогнозом Insee, економіка Франції може скоротитися на 1,5% у цьому кварталі, що стане найбільш значним падінням з 1974 року, і на 0,6% - за три наступні місяці.
У третьому кварталі 2008 року ВВП Франції збільшився на 0,1% у порівнянні з попередніми трьома місяцями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас