Газпром хоче збудувати газопровід в Ізраїль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром хоче збудувати газопровід в Ізраїль

Енергетика
460
Російська компанія "Газпром" хоче побудувати ще один новий газопровід - в Ізраїль.
Як повідомили УНІАН в управлінні інформації "Газпрому", питання про будівництво нитки газопроводу в напрямку Ізраїлю піднімалося на переговорах делегацій ВАТ "Газпром" з міністром енергетики та природних ресурсів Туреччини Мехметом Хільмі Гюлером.
Зокрема, на зустрічі розглядалися можливості розширення взаємодії "Газпрому" і турецьких компаній щодо розвитку газотранспортної інфраструктури.
Мова йшла про проект "Блакитний потік-2", який передбачає будівництво нової нитки газопроводу паралельно з "Блакитним потоком", газотранспортної інфраструктури на території Туреччини і далі - морського газопроводу в напрямку Ізраїлю.
"Після формування нового уряду Ізраїлю переговори про постачання російського газу в цю країну продовжаться", - говориться в повідомленні.
Турецька сторона, у свою чергу, висловила зацікавленість у резервуванні додаткових потужностей "Блакитного потоку-2" для поставок газу на турецький ринок.
"Блакитний потік" - газопровід між Росією і Туреччиною, прокладений по дну Чорного моря. Загальна довжина газопроводу - 1213 км.
"Блакитний потік" був побудований у рамках російсько-турецької угоди від 1997 р., за якою Росія повинна поставити в Туреччину 364,5 млрд. куб. м газу в 2000-2025 рр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас