Фондові ринки АТР демонструють найзначніший тижневий приріст із 2007 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки АТР демонструють найзначніший тижневий приріст із 2007 р.

Фондовий ринок
93
Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону можуть продемонструвати найзначніший приріст за підсумками тижня з 2007 року на тлі очікування, що перевершило, фінрезультати компаній США і підвищення сировинних цін, які підсилюють оптимізм щодо відновлення світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав під час торгів у п'ятницю 0,6%, піднявшись до 85,98 пункту. Підвищення за тиждень становить 8,1%.
Японський індекс Nikkei 225 додав 0,9% у п'ятницю і 9,7% з початку тижня. Австралійський S&P/ASX 200 підвищився з відкриття торгів на 0,5%.
"Апетит до ризику істотно покращився за останні кілька тижнів, - відзначив аналітик Colonial First State Global Management Стіфен Хелмерік. - Уряди вживають значних заходів у потрібному напрямку. Ринки з нетерпінням чекають етапу відновлення".
Індекс S&P 500 виріс на 2,3% за підсумками торгів у США після того, як прибуток Best Buy Co., найбільшої в США мережі магазинів електроніки, скоротилася в IV фінкварталі 2008 року, але перевищила прогнози аналітиків на 15% завдяки гарним показникам продажів мобільних телефонів у Європі.
Вартість паперів провідного світового виробника фотоапаратів Canon Inc. зиросла на 4,9% на тлі прибутку, що перевершив очікування, Best Buy. Акції другого за величиною виробника побутової електроніки у світі Sony Corp. подорожчали на 2%.
Котирування акцій видобувних компаній підвищуються на тлі зростання вартості нафти і металів на сировинних ринках. Rio Tinto, що входить у трійку сировинних лідерів світу, додала 4,5%, провідна китайська мідна група Jiangxi Copper - 2,2%.
Нафта подорожчала на торгах у Нью-Йорку в четвер на 3% - до $54,34 за барель. Індекс шести основних металів піднявся на 2,6% у Лондоні, показавши перше зростання за 3 сесії.
Курс цінних паперів японського фонду інвестицій у нерухомість Japan Prime Realty Investment злетів на 9,8% на тлі повідомлень у ЗМІ про можливий запуск держпрограми викупу активів у таких компаній обсягом 1 трлн ієн ($10 млрд).
Провідний виробник комп'ютерної пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. збільшив ринкову капіталізацію на 12% у результаті зростання цін на чіпи. Котирування цінних паперів Ibiden Co., що виготовляє матеріали для виробництва напівпровідникового встаткування, піднялися на 4,2%.
Середня ціна базового чіпа пам'яті DRAM підскочила в четвер на 14%.
Вартість акцій південнокорейських автовиробників збільшується після того, як уряд Південної Кореї оголосив про плановане зниження податків для стимулювання продажів на ринках країни. Папери Hyundai Motor додали в ціні 3,7%, Kia Motors - 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас