Індекси США виросли більш ніж на 2%, березень може стати кращим місяцем з 1974 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США виросли більш ніж на 2%, березень може стати кращим місяцем з 1974 р.

Фондовий ринок
133
Фондові індекси в США зросли за підсумками торгів у четвер більш ніж на 2%, причому нинішній березень може стати найкращим місяцем з 1974 року, повідомило агентство Bloomberg.
Значення Standard & Poor's 500 піднялося з початку цього місяця на 13%. Nasdaq нівелював падіння цього року, хоча S&P 500 і Dow Jones поки демонструють зниження з початку року відповідно на 8% і 9,7%.
Тим часом, ф'ючерсний ринок 27 березня показує негативну динаміку: червневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:30 МСК втратив 0,52%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,45%.
Позитивний вплив на ринок у четвер, зокрема, зробила гарна звітність Best Buy Co. і ConArga Foods Inc.
Котирування акцій Best Buy, найбільшого в США ритейлера побутової електроніки, підскочили на 13% і досягли максимуму з вересня минулого року. Прибуток компанії без урахування деяких статей балансу знизився до $1,61 на акцію за квартал, що закінчився 28 лютого. Цей показник перевершив прогнози аналітиків, які очікували $1,4 на акцію. Крім того, Best Buy спрогнозувала на поточний фінансовий рік прибуток також вище оцінок експертів.
Папери однієї з найбільших харчових компаній країни ConArga збільшилися в ціні на 9,2% - рекордний приріст із 2000 року. Компанія оголосила про те, що знизить ціни на деякі види продукції.
Вартість акцій General Motors збільшилася на 14%, що стало найістотнішим підйомом серед паперів з Dow Jones, на повідомленні, що керівництву автогіганта вдалося переконати 7,5 тис. робітників із профспілки звільнитися, одержавши грошові виплати.
"Я не здивуюся, якщо це ралі підштовхне значення індексу S&P до 1000", - заявив головний інвестиційний директор Chemung Canal Trust Co. Том Вірт. - Статдані з економіки країни, які виявляються набагато кращими за очікування, надходять один за одним".
Міністерство торгівлі США погіршило оцінку зниження ВВП у жовтні-грудні до 6,3% у річному вираженні з оголошених раніше 6,2%. Це максимальне падіння з 1982 року.
Однак новина виявилася позитивною, оскільки аналітики очікували значнішого перегляду - у середньому до 6,6%.
Котирування акцій виробника смартфонів Research In Motion зросли на 4,9% після того, як аналітики Goldman Sachs рекомендували купувати їх, очікуючи гарної звітності компанії.
Вартість паперів Wells Fargo, Citigroup і Bank of America опустилася більш ніж на 1,5%.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер у четвер заявив, що американській фінансовій системі потрібні ширші й досконаліші шляхи регулювання для того, щоб заповнити нестачу довіри, обумовлену фінансовою кризою. При цьому він запропонував посилити контроль над великими хеджевими фондами, деякими іншими інвестфірмами і ринком деривативів, переклавши нагляд за ними на федеральний уряд вперше в історії країни. Крім того, як сказав міністр, новий регулятор системних ризиків повинен мати владу для того, щоб змушувати компанії підвищувати капітал або скорочувати запозичення.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер виріс на 174,75 пункту (2,25%) - до 7924,56 пункту. Це максимальний рівень за останні шість тижнів.
Standard & Poor's 500 збільшився на 18,98 пункту (2,33%), склавши 832,86 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 58,05 пункту (3,8%) - до 1587 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас