Балога: В умовах кризи будь-які заходи, спрямовані на скорочення видатків бюджету, набувають особливого значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: В умовах кризи будь-які заходи, спрямовані на скорочення видатків бюджету, набувають особливого значення

Казна та Політика
229
У складних умовах фінансової кризи будь-які заходи, спрямовані на скорочення видатків бюджету та жорстку економію бюджетних коштів, набувають особливого значення. Про це йдеться у листі глави Секретаріату президента України Віктора Балоги на адресу прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.
Як нагадує В.Балога, саме у зв'язку з цим 3 березня 2009 р., ВР прийняла Постанову №1047-VІ "Про заходи щодо упорядкування окремих видатків Державного бюджету України" і на її виконання урядом України 18 березня 2009 р. видано постанову №240 "Деякі питання оплати праці членів Уряду в 2009 р".
"Водночас значного поширення набула практика надмірного, а подекуди одіозного збільшення чисельності керівних працівників у центральних та місцевих органах виконавчої влади. Так, у деяких міністерствах кількість посад заступників міністрів становить близько десяти (МінАПК, МВС, Мінекономіки, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, Мінтрансзв'язку), аналогічна ситуація спостерігається і в окремих центральних органах виконавчої влади)", - зазначив він.
За його словами, це призводить до неекономного, неефективного витрачання бюджетних коштів на утримання керівного складу управлінського апарату на тлі хронічного браку ресурсів для забезпечення підтримання на мінімально необхідному рівні соціальних гарантій для малозабезпечених верств населення.
У зв'язку з цим В.Балога нагадує, що 2 березня 2005 р. прем'єр-міністром було ініційовано зменшення у системі центральних органів виконавчої влади кількісного складу керівництва і встановлення його на рівні чотирьох заступників міністра, керівника іншого центрального органу виконавчої влади, у тому числі одного першого заступника. "Про вжиті заходи прошу поінформувати главу держави найближчим часом", - зазначається у листі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас