Балога нагадав у листі Тимошенко, що до цих пір не підписані майже 50 актів, прийнятих на засіданні уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога нагадав у листі Тимошенко, що до цих пір не підписані майже 50 актів, прийнятих на засіданні уряду

Казна та Політика
289
Президент України Віктор Ющенко серйозно стурбований станом оформлення рішень, прийнятих Кабінетом міністрів, говориться в листі голови секретаріату президента Віктора Балоги на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Як повідомляє прес-служба президента, у листі мова йде про те, що непідписані акти стосуються рішень, "спрямованих на мінімізацію збитків для економіки від фінансової кризи, урегулювання проблем автоперевізників, перегляд актів, що містять корупційні механізми".
В.Балога за дорученням президента просить прем'єра "у найкоротший термін усунути зазначені порушення законодавства України і не допускати їх надалі". "Про результати розгляду просимо проінформувати для доповіді главі держави", - говориться в листі.
У першу чергу, В.Балога звернув увагу на не підписані прем'єром постанови уряду "Про розширення внутрішнього ринку для вітчизняних підприємств машинобудування для агропромислового комплексу" і "Про заходи щодо стабілізації цінової ситуації на внутрішньому ринку". Основна мета реалізації цих актів - забезпечення макроекономічної стабільності в Україні шляхом уведення державного регулювання цін і стимулювання закупівлі техніки для агропромислового комплексу вітчизняного виробництва.
В.Балога підкреслює, що не опублікована також урядова постанова, що визначає механізм використання коштів стабілізаційного фонду, і як наслідок, не підписані акти, що встановлюють конкретні порядки використання коштів цього Фонду за законодавчо визначеними напрямками, зокрема на виконання функцій столиці та іпотечне кредитування житла.
"Крім того, без якихось законодавчих підстав фактично скасовані рішення Кабінету міністрів України як колегіального органу, що усувають корупційні механізми продажу і надання спеціальних дозволів на користування надрами та підвищують ефективність керування Національною акціонерною компанією "Надра України".
Також, підкреслює голова секретаріату президента, залишено без належного оформлення 6 рішень уряду, які направлялися на врегулювання проблем автоперевізників, зокрема, постанови "Про внесення змін у Правила дорожнього руху", "Про створення Ради з питань пасажирських і вантажних автоперевезень при Кабінеті міністрів України" і "Про створення Ради автовласників при Кабінеті міністрів України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас