Глобальні ринки: Фондові ринки на підйомі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки: Фондові ринки на підйомі

Фондовий ринок
182
Американський фондовий ринок учора виріс на несподіваному підйомі замовлень на товари тривалого вжитку і зростанні продажів нових будинків у США. Індекси S&P 500 і DJIA виросли на 1,0% й 1,2% до 814 і 7750 пунктів. Замовлення на товари тривалого вжитку виросли на 3,4% у лютому вперше за останні сім місяців.
Несподіване зростання продажів нових будинків у США, також уперше за останні сім місяців, стимулювало зростання групи будівельних компаній у структурі S&P 500 на 2,4% за підсумками вчорашніх торгів. Однак варто відзначити, що продажі нових будинків виросли на 4,7% у лютому порівняно із січнем, однак порівняно з тим же періодом минулого року падіння склало 41%.
Таким чином, ми побачили чергове підтвердження того, що рецесія в США вже не заглиблюється, однак про початок відновлення економіки говорити поки зарано. Заява глави казначейства США Т. Гейтнера про намір посилити регулювання фінансових компаній сьогодні може слугувати стримуючим фактором зростання акцій фінансових компаній США.
Європейський фондовий ринок продовжує неухильне зростання вже п'ятий день поспіль. Основними факторами стали несподіване зростання замовлень і продажів у США, а також опублікування звіту про прибуток найбільшої європейської роздрібної мережі одягу Inditex SA, що перевищила очікування аналітиків. У результаті, індекс DJ Stoxx 600 виріс на 0,3% до 179 пунктів. Однак, як й у випадку з американськими індексами, DJ Stoxx 600 протягом дня показував високу волатильність і коливався з амплітудою 2% свого значення, що свідчить про непевність поточного зростання фондових ринків.
Ціна сирої нафти незначно збільшилася, золото виросло
Котирування сирої нафти вчора продемонстрували зростання на посиленні очікувань щодо відновлення економіки США. Сьогодні нафта торгується в діапазоні 53-54 дол. за барель. Як ми і припускали вчора, статистичні дані про стан запасів сирої нафти і пального в США показали збільшення запасів станом на кінець минулого тижня, що повинно було підсилити понижуючий тиск на ціну нафти. Однак, несподіване зростання замовлень на товари тривалого вжитку, а також зростання продажів нових будинків вселили в інвесторів надії на зростання попиту на нафту в наступні 2-3 місяця, що й привело до вчорашнього зростання котирувань.
Ціна золота вчора також продемонструвала зростання на очікуваннях подальшого ослаблення долара у зв'язку із прогнозованим рішенням Федеральної Резервної Системи втримувати ставки кредитування на низькому рівні для підтримки економічного зростання. Сьогоднішні торги золотом проходять у діапазоні 930-940 дол. за унцію. Ми очікуємо, що до кінця поточного тижня ціна золота продовжить зміцнюватися на слабкості європейського фондового ринку.
Юрій Бєлінський
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас