Уряд пропонує надати "Нафтогазу України" податкові пільги і держпозики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує надати "Нафтогазу України" податкові пільги і держпозики

Казна та Політика
222
Кабінет міністрів України пропонує звільнити від податку на прибуток авансові платежі, отримані НАК "Нафтогаз України" від "Газпрому" за транзит природного газу по території України, які були направлені на розрахунки за придбаний для накачування в підземні сховища імпортний природний газ.
Відповідні поправки в закон "Про оподаткування прибутку підприємств" доручено підготувати Міністерству фінансів до 15 квітня 2009 року, говориться в плані заходів на 2009 рік зі стабілізації фінансового стану "Нафтогазу України", затвердженому постановою Кабінету міністрів №237 від 11 березня 2009 року.
Уряд також доручив Міністерству палива та енергетики розробити механізм фінансування робіт із щорічного накачування імпортованого газу в ПСГ для забезпечення потреб українських споживачів в осінньо-зимовий період, у тому числі шляхом надання "Нафтогазу України" державних позик.
Крім того, Кабмін доручив Державній податковій адміністрації і Мінфіну забезпечити надання "Нафтогазу України" і її дочірнім компаніям "Укргазвидобування", "Газ України" і ДАТ "Чорноморнафтогаз" розстрочку з оплати податкових зобов'язань.
У документі також міститься доручення кількох міністерств до органів місцевої влади розробити механізм проведення підприємствами комунальної теплоенергетики 100%-х розрахунків за природний газ, у тому числі за рахунок залучення кредитних коштів і забезпечити впровадження обов'язкового проведення споживачами розрахунків за послуги з теплопостачання через відкриті в Ощадбанку розрахункові рахунки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас