Більшість європейських індексів виросла в середу на 0,7-1% на сильній звітності, статистиці зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів виросла в середу на 0,7-1% на сильній звітності, статистиці зі США

Фондовий ринок
89
Більшість європейських індексів виросла в середу п'яту торговельну сесію поспіль на 0,7-1%, зокрема, завдяки сильній звітності Inditex SA.
Позитив на ринок також принесли гарні статистичні дані зі США, які зміцнили думку, що найгірша частина економічного спаду позаду, повідомило агентство Bloomberg.
Значення Dow Jones Stoxx 600 збільшилося до закриття ринку на 0,3%. З 9 березня, коли три найбільших американських банки оголосили про прибуток у січні-лютому, індикатор додав 13%.
"Ми одержали чотири або п'ять статистик, які були кращими, ніж очікувалося, - відзначає фондовий керуючий CCR Actions Аріель Леві. - Це гарна новина. Ми можемо дещо відновитися на цьому".
Зростання замовлень на товари тривалого вжитку в США у лютому було максимальним більш ніж за рік - 3,4%. Причому підвищення стало несподіванкою для аналітиків, що прогнозували скорочення в середньому на 2,5%. До цього попит знижувався протягом шести місяців поспіль.
Крім цього, продажі нових будинків у США в лютому зненацька виросли на 4,7% - до 337 тис. будинків у річному вирахуванні. Експерти очікували зниження показника минулого місяця на 2,9%.
Котирування акцій Inditex, власника магазинів Zara і Bershka, збільшилися на 4,2%. Чистий прибуток компанії в листопаді-січні знизився на 3,5% - до 410 млн євро, що виявилося краще очікувань експертів на рівні 395 млн євро.
Папери Metro, найбільшого в Німеччині ритейлера, подорожчали на 3,2%.
Ціна акцій Premier Oil підскочила на 11% після того, як британська геологорозвідувальна компанія отримала рекордний прибуток за підсумками минулого року. Крім того, вона зробила пропозицію про покупку Oilexco North Sea за $505 млн, фінансувати яку має намір за рахунок випуску акцій і залучення кредитів.
Папери Volkswagen підскочили на 12%. Porsche SE залучила синдикований кредит на 10 млрд євро для фінансування покупки акцій Volkswagen. Фінансова криза і рецесія привели до того, що Porsche довелося довго обговорювати умови кредиту з банками. Також концерн зміг укласти рамкову угоду про розширення кредитної лінії до 12,5 млрд євро в найближчі тижні.
У той же час акції Siemens, найбільшої в Європі інжинірингової компанії, подешевшали на 3,4%. Головний виконавчий директор Siemens Пітер Лешер заявив в інтерв'ю газеті Handesblatt, що обстановка "значно погіршилася" із січня, і компанія більше не має захисту від глобальної економічної кризи.
Вартість паперів гірничодобувних компаній знизилася слідом за зменшенням цін на мідь. Зокрема, котирування Anglo American знизилися на 3,8% і Rio Tinto Group - на 1,4%. На додачу аналітики Royal Bank of Scotland погіршили рекомендації для акцій обох компаній до "продавати" з "тримати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас