Азіатські фондові ринки злетіли до максимуму за 2 місяці на статистику зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові ринки злетіли до максимуму за 2 місяці на статистику зі США

Фондовий ринок
150
Фондові ринки Азії злетіли під час торгів у четвер до максимуму за 2 місяці після того, як статдані про економіку США виявилися кращими, ніж очікувалося, і до інвесторів повернувся оптимізм відносно дієвості урядових заходів, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific підвищився на 1% - до 85,19 пункту. Зростання показника з мінімальної позначки, досягнутої 9 березня, становить 21%, що відповідає технічному визначенню переходу до "бичачого" ринку, відзначають аналітики. З початку березня індикатор піднявся на 13% і може завершити місяць рекордним зростанням з жовтня 1998 року.
Японський індекс Nikkei 225 додав 1,1%, гонконгський Hang Seng виріс на 2,6%. Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 1% після заяви Резервного банку Австралії про те, що країні не загрожує криза ринку низькоякісних іпотечних кредитів, аналогічна тій, з якої почалася рецесія в США.
"Фондовий ринок опинився на шляху відновлення, - говорить старший аналітик Okasan Asset Management Co. у Токіо Йосіхіро Іто. - Очікування, що перевершили, статдані зі США сигналізують про те, що світова економіка піднімається із дна. Зайвий страх перед фінансовою кризою слабшає завдяки діям урядів".
Замовлення на товари тривалого вжитку в США в лютому зненацька зросли на 3,4%, що стало максимальним збільшенням більш ніж за рік, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства торгівлі США. Аналітики прогнозували зниження на 2,5%.
Котирування паперів Sony Corp., що одержує чверть виторгу від продажів у США, підскочили на 7,2% у Токіо після того, як дані про замовлення на товари тривалого вжитку в США перевищили очікування.
Курс акцій провідного світового виробника фотоапаратів Canon Inc. піднявся на 3,8%.
Вартість акцій Industrial & Commercial Bank of China Ltd. (ICBC) злетіла на 11%, оскільки Goldman Sachs Group Inc. погодилася продовжити угоду про блокування акцій. Goldman Sachs збереже як мінімум 80% із приналежних їй 16,5 млрд акцій ICBC до квітня 2010 року. Після переукладання договору аналітики Goldman Sachs включили акції ICBC у список "купувати очевидно" (conviction buy).
Провідний виробник чипів пам'яті в Японії Elpida Memory Inc. збільшив ринкову капіталізацію на 18% на очікуваннях, що допемісія акцій двох підрозділів допоможе групі уникнути дочасної виплати заборгованості.
Ціна акцій південнокорейського чіпмейкера Hynix Semiconductor Inc. підскочила на 15% на тлі заяви компанії про те, що скорочення виробництва забезпечать галузі більш сприятливі умови в другому півріччі. Вартість паперів найбільшого світового виробника комп'ютерної пам'яті Samsung Electronics збільшилася на 2,2%.
Курс цінних паперів китайської Li & Fung Ltd., що поставляє одяг та іграшки в магазини Wal-Mart у США і в усьому світі, упав на 4,1% після першого збитку компанії за 7 років.
Акції BHP Billiton Ltd., найбільшої гірничорудної компанії світу, подорожчали на 1,6%, тому що банк UBS збільшив оцінку прибутку концерну на наступний рік на 15% через прогнозоване зростання цін на вугілля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас