Росія і Туркменія не змогли домовитися про будівництво газопроводу "Схід-Захід" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Туркменія не змогли домовитися про будівництво газопроводу "Схід-Захід"

Енергетика
840
Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв і президент Туркменії Гурбангули Бердимухаммедов не змогли домовитися про будівництво газопроводу "Схід-Захід", який повинен зв'язати туркменські родовища газу на північному сході країни з проектованим Прикаспійським газопроводом. Про це повідомила радіостанція "Ехо Москви".
"Ехо Москви" з посиланням на російські ЗМІ повідомляє, що під час переговорів у Москві 25 березня обидві сторони не побажали підписувати зараз цей документ. За словами неназваного джерела в "Газпромі", Президент Туркменії виходив з того, що існують інші проекти газопроводів, що пролягають в обхід Росії. У "Газпрому" зараз немає необхідних коштів для будівництва нових газопроводів. У той же час, помічник російського президента Сергій Приходько заявив, що принципових розбіжностей за угодою про будівництво нового газопроводу у сторін немає, але вона має бути доопрацьована. Представники російської адміністрації прогнозують підписання договору щодо газопроводу "Схід-Захід" влітку поточного року.
Нагадаємо, що в 2007 р. президенти Росії, Казахстану і Туркменії домовилися про будівництво Прикаспійського газопроводу завдовжки 1700 км уздовж східного узбережжя Каспійського моря. Передбачається, що новим газопроводом Туркменія і Казахстан транспортуватимуть до Росії по 10 млрд. куб м природного газу. Сьогодні Туркменія, Узбекистан і Казахстан постачають газ до Росії системою газопроводів "Середня Азія – Центр", побудованою Радянським Союзом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас