Кензо продає свою колекцію мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кензо продає свою колекцію мистецтва

Казна та Політика
212
Японський модельєр Кензо Такада вирішив продати колекцію предметів мистецтва, яку збирав протягом 20 років. Колекція складається з 1,3 тис. предметів і оцінюється в 1,5 - 1,8 млн. євро. У неї входять об'єкти з Японії, Китаю, Центральної Америки.
Аукціон відбудеться в Парижі в середині червня. Торги організує аукціонний дім Aguttes.
Предмети мистецтва Кензо зберігав у власному чотириповерховому будинку, розташованому неподалік від площі Бастилії в Парижі. Недавно кутюр'є оформив угоду із продажу будинку, замість якого придбав квартиру площею 250 кв. м у самому центрі Парижу з видом на Сену.
"У цьому будинку, куди я в'їхав в 1989 році, я прожив 20 років. Мені необхідні зміни, потрібно перевернути сторінку", - розповів 70−річний кутюр'є.
Мінімальна ціна кожного лота коливається від кількох сотень до кількох сотень тисяч євро.
Найціннішими об'єктами вважаються статуетка коня з дерева епохи династії Хань, вік якої оцінюється в 2 тис. років (початкова вартість 80−100 тисяч євро), 600−грамова статуетка з Таїланду, виконана із золота приблизно в VII-IX століттях (60−100 тисяч євро), і фігурки придворних дам епохи династії Танг (15−20 тисяч євро).
Крім цього Кензо виставляє на продаж свою колекцію кімоно, маски народів Океанії і ритуальні статуетки (качинас) народів Північної Америки. Деякі статуетки раніше належали французькому письменникові-сюрреалісту Андре Бретону.
У рішенні Кензо французькі журналісти побачили знак закінчення епохи великих кутюр'є. Японець оголосив про своє рішення через місяць після завершення аукціону із продажу арт-колекції іншого модельєра - Ів Сен-Лорана, що помер у червні 2008 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас