Секретаріат Президента очікує, що прийняття ВР 4-х запропонованих урядом законопроектів поповнить Держбюджет на понад 7,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат Президента очікує, що прийняття ВР 4-х запропонованих урядом законопроектів поповнить Держбюджет на понад 7,5 млрд грн

Казна та Політика
654
У Секретаріаті Президента України очікують, що прийняття Верховною Радою 4-х запропонованих Кабінетом міністрів законопроектів, які дозволять відновити співробітництво з Міжнародним валютним фондом, дасть можливість поповнити Державний бюджет на понад 7,5 млрд. грн. Про це сьогодні у коментарі журналістам повідомив перший заступник голови СП Олександр Шлапак.
Він, зокрема, відзначив, що законопроект, прийнятий у першому читанні, про підвищення акцизних зборів на тютюн дозволить поповнити Держбюджет на 3 млрд. грн. Законопроект, схвалений на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів, про підвищення акцизів на алкоголь, спирт і дизельне паливо дасть поповнення на більше 1 млрд. грн. Також схвалений сьогодні Кабміном законопроект про Пенсійний фонд, за оцінкою Секретаріату Президента, поповнить бюджет до 3,5 млрд. грн., у той час як в уряді очікують збільшення дохідної частини на 6 млрд. грн. О.Шлапак повідомив, що даним законопроектом збільшується розмір відрахувань коштів у ПФ підприємців, що працюють за системою "єдиного податку". Він відзначив, що ці законопроекти заслуговують на увагу і парламент повинен їх підтримати.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко очікує, що 31 березня Верховна Рада проголосує за черговий пакет антикризових заходів, що дозволяють одержати другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду. В антикризовий пакет, за словами прем'єра, входять законопроекти про підвищення акцизних зборів на тютюнові вироби та іншу продукцію, про внесення змін у Державний бюджет зі збалансування бюджету Аграрного фонду і фінансового плану НАК "Нафтогаз України", а також про введення "справедливих" внесків у Пенсійний фонд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас