Яценюк вважає недопустимою в даних умовах приватизацію "Турбоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк вважає недопустимою в даних умовах приватизацію "Турбоатому"

Казна та Політика
248
У сьогоднішніх умовах приватизація ВАТ "Турбоатом" - це "злочин проти енергетики України та Української держави". Про це заявив народний депутат України, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк під час зустрічі з робітниками ВАТ "Турбоатом" у Харкові.
Як повідомили в прес-службі "Фронту змін", він відзначив, що за це підприємство "не перший рік триває боротьба, і певні групи намагаються фактично захопити цю компанію". За його словами, сьогодні в багатьох країнах існує дуже високий ступінь залежності саме від українського заводу, адже "вони мають відповідні реактори ВВР, до яких саме ми виготовляємо турбіни".
А.Яценюк вважає, що в сьогоднішніх умовах "завод "Турбоатом" можна "продати за копійки", однак тоді Україна втратить тотальний контроль над енергетичним ринком колишнього Радянського Союзу".
Як відомо, ВАТ "Турбоатом" (Харків) – єдине в Україні та одне з найбільших турбобудівних підприємств у світі. Підприємство спеціалізується на випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей; гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій; газових турбін і парогазових установок для ТЕС тощо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас