Азіатські фондові індекси змінюються за різними напрямками в середу, дешевшають папери експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси змінюються за різними напрямками в середу, дешевшають папери експортерів

Фондовий ринок
54
Азіатські фондові індекси коливаються за різними напрямками в середу, котирування акцій енергетичних компаній зростають, папери експортерів дешевшають на слабких даних про рівень японського експорту в лютому, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific практично не змінився порівняно з попереднім днем, склавши до 8:30 83,95 пункту.
Японія в лютому експортувала на 49,4% менше товарів, ніж за аналогічний період минулого року, на тлі зниження попиту на основних закордонних ринках. У грудні 2008 року зниження експорту досягало 35% у порівнянні з аналогічним місяцем 2007 року, у січні 2009 року - 45,7%. Лютневий показник був рекордним з 1980 року і виявився трохи гіршим прогнозів економістів.
"Показники японського експорту є ключовими для виробничого сектора, а останні дані показують, що попит практично відсутній, - відзначає Крис Хол з Argo Investments. - Ситуація у фінансовій системі, можливо, налагоджується, але реальний сектор економіки - дуже слабкий, і довіра дуже низька".
Акції Panasonic подешевшали на 4,3%, Sony - на 3,3%, Honda Motor - на 0,9%.
Вартість паперів Sanyo Electric опустилася на 1,4%. Компанія у вівторок опублікувала прогноз, відповідно до якого в цьому фінансовому році, що завершується 31 березня, вона зафіксує чистий збиток у розмірі 90 млрд ієн ($921 млн) у зв'язку зі скороченням попиту на її продукцію.
Ціна акцій Commonwealth Bank of Australia підскочила на 2,9% після того, як уряд Австралії оголосив про надання гарантій з боргових зобов'язань австралійських штатів на суму близько $27 млрд.
Папери Westpac Banking Corp. подорожчали на 2,5%, National Australia Bank - на 2,8%.
Підтримку ринку зробив також підйом котирувань акцій низки компаній, які вже в четвер торгуватимуться без права одержання дивіденду з них. Так, акції Tokyo Electric Power подорожчали на 2,4%, Takeda Pharmaceutical - на 2,5%, Mitsui & Co. - на 4,3%.
"Інвестори полюють за дивідендами, і це підтримує ринок", - відзначає Хіросі Тано з Yasuda Asset Management Co.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас