Більшість європейських індексів виросла у вівторок на 0,1-0,2%, британський індикатор упав на 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів виросла у вівторок на 0,1-0,2%, британський індикатор упав на 1%

Фондовий ринок
78
Більшість європейських фондових індексів зросла у вівторок четверту сесію поспіль - у середньому на 0,1-0,2%, повідомило агентство Bloomberg. Підтримку ринку зробили заяви глави Deutsche Bank Йозефа Акерманна про те, що банк "добре почав" 2009 рік й очікує відновлення прибутковості після скорочення ризикованих операцій і рятування від неліквідних активів. У той же час британський індекс FTSE 100 упав на 1,05%.
Вартість паперів Deutsche Bank піднялася на 4,5%. "Ми дуже розчаровані збитком в 2008 році, але рішуче настроєні на здійснення всіх можливих заходів для відновлення прибутковості Deutsche Bank, - написав Акерманн у зверненні до акціонерів банку. - Зараз я з радістю відзначаю, що ми добре почали 2009 рік".
Котирування акцій гірничодобувних компаній знизилися слідом за падінням цін на мідь, алюміній, нікель і цинк, папери Rio подешевшали на 4,8%, BHP Billiton - на 5,9%, Antofagasta - на 9,5%.
Підіндекс Stoxx 600, до розрахунку якого входять папери сировинних компаній, опустився в ході торгів на 3,4%, що стало максимальним падінням серед 19 галузевих груп цього індикатора.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 піднявся до закриття ринку на 0,3% - до 178,21. Протягом торгів значення цього індикатора коливалося між зростанням і зниженням у зв'язку з тим, що інвестори оцінювали, якими можуть бути наслідки оприлюдненого напередодні міністром фінансів США Тімоті Гайтнером плану щодо рятування банків від "токсичних" активів.
"Питання залишаються, - відзначає глава підрозділу інвестиційної стратегії Aegon Asset Management Біл Діннінг. - Я не впевнений, що цей план є остаточним рішенням проблем у фінансовому секторі, з якими ми зіштовхнулися".
"Гайтнер робить все, щоб стабілізувати ситуацію в банківському секторі, і це важливий перший крок у напрямку стабілізації економіки, - відзначає головний інвестиційний стратег State Street Global Advisers у Лондоні Річард Лакайл. - У той же час підйом ринку - це ралі на тлі збереженого "ведмежого" тренда. Називати це початком "бичачого" ринку поки рано".
Папери Commerzbank подорожчали на 9,6%. Глава наглядацької ради банку Клаус-Петер Мюллер не очікує, що уряд Німеччини вирішить збільшити свою частку в банку. Раніше уряд придбав акції банку в рамках плану щодо його підтримки.
"На сьогодні у мене немає причин припускати, що буде потрібне додаткове втручання уряду", - відзначив він.
Вартість акцій Metro AG опустилася на 4%. Найбільший рітейлер Німеччини скоротив чистий прибуток у четвертому кварталі на 2,7% - до 691 млн євро, що виявилося гіршим за середній прогноз експертів у 729 млн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас