Індекси в США впали у вівторок на заявах Бернанке і Гайтнера, ф'ючерси дорожчають у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали у вівторок на заявах Бернанке і Гайтнера, ф'ючерси дорожчають у середу

Фондовий ринок
97
Американські фондові індекси знизилися у вівторок після різкого стрибка днем раніше. Котирування акцій банків упали на заявах глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке і міністра фінансів країни Тімоті Гайтнера про необхідність створення нових процедур для регулювання діяльності небанківських фінансових компаній, повідомляє агентство Bloomberg.
Бернанке заявив, що ситуація, яка склалася в American International Group Inc. (AIG), підкреслює необхідність термінового створення як нових процедур регулювання, так і правил сильного і ефективного нагляду за всіма системно важливими фінансовими компаніями. Гайтнер, зокрема, відзначив, що уряд США повинен накладати обмеження на рівень ризику, що беруть на себе компанії, крах яких може бути небезпечним для всієї фінансової системи.
"Всі інститути і ринки, які можуть загрожувати системними ризиками, повинні мати значний нагляд, включаючи необхідні обмеження на рівень ризику", - сказав він.
Вартість акцій Citigroup опустилася на 3,8% - до $3,01, Wells Fargo - на 11%, до $15,5. Підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять папери фінансових компаній, знизився за підсумками торгів на 6,5%, що стало найзначнішим падінням серед 10 основних галузевих груп цього індикатора.
Негативний вплив на ринок зробили також заяви нобелівського лауреата в галузі економіки 2008 року, американського професора Пола Кругмана про те, що фінансова криза змусить уряд США взяти під контроль найбільші банки країни. Відповідно до його прогнозу, американська економіка не стабілізується до кінця цього року.
Аналітики Bank of America рекомендували інвесторам продавати акції банків, відзначивши, що реалізація плану міністерства фінансів країни не сприятиме падінню їх прибутків. Експерти в середньому прогнозують падіння прибутків фінансових компаній індексу S&P на 33% у цьому кварталі й на 34% у наступному.
Вартість акцій Bank of America опустилася на 7,4% - до $7,22 на повідомленні про те, що головний інвестиційний стратег і головний економіст Bank of America Corp. Річард Бернштейн і Девід Розенберг залишать компанію протягом двох місяців.
Папери Walt Disney подешевшали на 3,3% - до $18,29. Аналітики Goldman Sachs знизили рекомендації для акцій компанії до "нейтрально" з "купувати", відзначивши, що папери в цей час занадто дорогі.
Котирування акцій енергетичних компаній знизилися на побоюваннях, що уряд США введе нові податки для електростанцій, що працюють на органічному паливі. Ціна паперів Southern Co. опустилася на 3,5% - до $30,75, Duke Energy - на 3,3%, до $14,2.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку у вівторок на 115,89 пункту (1,49%) - до 7659,97 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 16,67 пункту (2,03%), склавши 806,25 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 39,25 пункту (2,52%) - до 1516,52 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас