Газпром незабаром оголосить про купівлю акцій Газпромнафти і колишніх активів ЮКОСа на 5,5 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром незабаром оголосить про купівлю акцій Газпромнафти і колишніх активів ЮКОСа на 5,5 млрд. дол.

Фондовий ринок
293
Російський газовий гігант Газпром повинен незабаром оголосити про купівлю активів на $5,5 млрд., пишуть Ведомости. Мова йде про 20% Газпромнафти і колишніх газових активів ЮКОса, які купуються в Eni і Enel.
За даними видання, кредиторами Газпрому по цих угодах, які заочно вже погоджені радою директорів монополії, виступлять Ощадбанк, Газпромбанк і Россільгоспбанк. За оцінками близьких до Газпрому джерел, колишні активи ЮКОСа обійдуться компанії більш ніж в $5,5 млрд. За 20% Газпромнафти необхідно заплатити Eni трохи більше $4 млрд., за 51% Сєвєренергії, яка володіє газовими активами ЮКОСа Арктикгазом і Уренгойлом із запасами майже на 1 трлн. куб. м, - Eni і Enel близько $1,5 млрд.
Як очікується, про угоди буде оголошено в перший тиждень наступного місяця, коли в Москву приїде глава італійського уряду Сільвіо Берлусконі в компанії із представниками італійських компаній.
Видання нагадує про те, що ці активи дісталися італійським компаніям два роки тому під час розпродажу активів ЮКОСа, при цьому Eni заплатила за частку в нафтовій компанії $3,7 млрд, а газові активи Eni і Enel оплатили разом, витративши $2,1 млрд. Тоді ж Газпром домовився, що зможе викупити протягом двох років частину активів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас