Путін пообіцяв провести пенсійну реформу в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пообіцяв провести пенсійну реформу в 2010 році

Казна та Політика
151
Уряд Росії почне проводити пенсійну реформу в 2010 році, оскільки вона є одним із пріоритетів розвитку країни. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Путін на нараді з економічних питань.
Заяву прем'єр-міністра можна вважати відповіддю на пропозиції міністра економічного розвитку Ельвіри Набіулліної і заступника міністра фінансів Сергія Шаталова. 24 березня вони заявили, що заміна єдиного соціального податку системою страхових внесків, які збільшать відрахування в Пенсійний фонд і Фонд обов'язкового медичного страхування, є в поточній ситуації несвоєчасною.
За словами Путіна, саме перехід від ЄСН до соціальних внесків і низки інших заходів дозволять країні наблизити пенсійну систему до міжнародних стандартів.
Прем'єр-міністр також відзначив, що в 2009 році уряд збільшив дотації Пенсійному фонду на 374 мільярда рублів. Ці кошти дозволять збільшити пенсії до прожиткового мінімуму пенсіонера.
Раніше повідомлялося, що з 1 березня базова частина трудової пенсії виросла на 8,7 відсотка, а з 1 грудня збільшиться ще на 31,3 відсотка. Страхова частина пенсії виросте на 17,5 відсотка із квітня і на 7,5 відсотка із серпня.
Восени 2008 року російські ділові ЗМІ підрахували, що реформа ЄСН обійдеться російському бізнесу в суму від 400 мільярдів до трильйона рублів на рік.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас