Credit Suisse: Ралі на світових фондових ринках продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse: Ралі на світових фондових ринках продовжиться

Фондовий ринок
630
Двотижневе ралі, яке привело до збільшення капіталізації світового фондового ринку більш ніж на $5 трлн, може продовжитися разом з початком відновлення економічного зростання, заявив аналітик глобального фондового ринку Credit Suisse Group Ендрю Гартуайт.
Американський фондовий індекс Standard&Poor's 500 може досягти рівня 920 пунктів до кінця цього року, передає прогноз Е.Гартуайта агентство Bloomberg. Це на 12% вище від рівня закриття торгів у понеділок, коли його значення було зафіксовано на рівні 822,92 пункту.
"Ступінь активності у світовій економіці не буде зменшуватися", - заявив Е.Гартуайт на конференції в Гонконгу, організованій Credit Suisse. Аналітик відзначив, що стан деяких економічних "індикаторів припускає, що дане ралі може продовжитися".
Е.Гартуайт рекомендував інвесторам звернути увагу на азіатські активи, крім японських, тому що центральні банки в цьому регіоні мають більше можливостей для скорочення процентних ставок, крім того, баланси азіатських компаній більш-менш вільні від "поганих" активів.
Значення MSCI World Index виросло за останні два тижні, включаючи торги в понеділок, на 21% на тлі оптимізму інвесторів щодо того, що найгірший етап кризи вже позаду. При цьому США і Японія підтвердили наміри викуповувати державні борги для стимулювання кредитування, а банки, зокрема, Standard Chartered і Barclays, повідомили про гарні результати на початку 2009 року.
"Це не повторення Великої депресії", - вважає аналітик Citigroup Inc. Пол Бренен. Виробничі індикатори США, на його думку, указують на те, що ринок намацав дно. "Ми спостерігаємо позитивну динаміку із пропозицією грошей. Крім того, з'явилися відчутні ознаки відновлення ринку нерухомості в США", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас