Тимошенко: Новий антикризовий пакет законопроектів включає підвищення акцизів, збалансування "Нафтогазу" та Аграрного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Новий антикризовий пакет законопроектів включає підвищення акцизів, збалансування "Нафтогазу" та Аграрного фонду

Казна та Політика
635
Уряд України виступає за прийняття парламентом 31 березня нового пакета антикризових законопроектів, який необхідний для продовження кредитного співробітництва країни з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції у вівторок.
"Другий транш (від МВФ) нам потрібно одержати в найближчі тижні. Але для цього Україні необхідно прийняти цілу низку законопроектів, які збалансують бюджет країни, покладуть початок антикризовим заходам і дадуть можливість у цей важкий кризовий час оздоровити економіку та фінанси", - сказала вона.
Прем'єр пояснила, що мова йде, у першу чергу, про прийняття законів про підвищення акцизів і збалансування бюджетів НАК "Нафтогаз України" та Аграрного фонду.
Крім того, уряд виступає за прийняття закону, спрямованого на збільшення відрахувань у Пенсійний фонд для бізнесменів.
"Ми як уряд плануємо звернутися до коаліції, до голови Верховної Ради, до президента країни, щоб першими 31 березня були поставлені ці законопроекти в остаточному читанні", - сказала прем'єр.
"Це дасть можливість і відкриє всі шляхи для повернення до співробітництва з Міжнародним валютним фондом", - підкреслила Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас