Обама впевнений, що план купівлі "токсичних" активів відкриє ринки кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама впевнений, що план купівлі "токсичних" активів відкриє ринки кредитування

274
Президент США Барак Обама заявив, що план адміністрації щодо придбання "токсичних" активів у банків є кроком у правильному напрямку для того, щоб розблокувати ринки кредитування, повідомило агентство Bloomberg.
"Ми дуже віримо" у те, що план буде працювати, заявив президент після зустрічі зі своїми провідними економічними консультантами, включаючи міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, голову Федеральної корпорації зі страхування вкладів (FDIC) Шейлу Бері і керівника Федеральної резервної системи Бена Бернанке.
Як повідомлялося, міністерство фінансів США в понеділок оприлюднило програму купівлі "токсичних" активів на $1 трлн для надання допомоги фінансовій системі, яка "як і раніше працює проти відновлення" економіки.
Використовуючи $75-100 млрд із чинної програми TARP обсягом $700 млрд, нова програма Public-Private Investment Program "створить купівельну спроможність на $500 млрд для придбання існуючих активів - з потенціалом розширення до $1 трлн згодом", відзначається в документі міністерства. У програмі викупу "токсичних" активів будуть брати участь також і приватні інвестори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас