У "Нафтогазі України" буде створена група технічної координації - проект декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі України" буде створена група технічної координації - проект декларації

Енергетика
127
У структурі Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" може бути створена група технічної координації, яка буде відповідати за розробку комплексного бізнес-плану проведення модернізації ГТС.
Відповідний крок передбачений проектом спільної декларації, яка, як очікується, буде підписана в понеділок у Брюсселі за підсумками міжнародної донорської конференції.
"Європейська комісія, уряд України і кредитори будуть співробітничати з метою створення в структурі НАК "Нафтогаз України" групи технічної координації, яка буде відповідати за розробку комплексного бізнес-плану проведення модернізаційних заходів на базі Майстер-плану Модернізації газотранспортної системи (ГТС) України і подальших технічних пропозицій від України, що буде визначати графік і порядок виконання робіт з метою забезпечення надійності, ефективності, а також мінімізації можливих перебоїв у поставках газу до і через територію України", - сказано в проекті документа, текст якого є в агентства "Інтерфакс-Україна".
Група технічної координації також буде здійснювати нагляд за виконанням робіт з модернізації ГТС України і сприяти в розробці заходів щодо фінансування плану модернізації міжнародними та українськими кредиторами і можливими донорами.
У свою чергу, Єврокомісія і міжнародні фінансові організації готові розглянути питання надання технічної допомоги групі технічної координації.
Після створення групи технічної координації, МФО і кредитори проведуть експертну оцінку проектів, визначених у Майстер-плані Модернізації ГТС України.
Залежно від результатів цієї експертної оцінки, Європейська Комісія може, якщо буде потреба, надати підтримку в рамках Інвестиційного інструмента програм сусідства або інших можливих джерел фінансування з метою сприяння в одержанні позики міжнародних фінансових організацій.
Інші партнери, які мають намір надати гранти і позики для модернізації ГТС України, запрошуються надавати групі технічної координації детальну інформацію про власну готовність і можливий рівень фінансової участі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас