Барак Обама не прийме відставку міністра фінансів Тімоті Гейтнера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама не прийме відставку міністра фінансів Тімоті Гейтнера

456
Президент США Барак Обама в суботу зробив заяву із приводу свого захисту критикованого всюди міністра фінансів Тімоті Гейтнера, сказавши, що він не прийме відставку голови Мінфіну, навіть якщо він попросить.
Заява була зроблена напередодні тижня, коли Гейтнер повинен представити план викупу поганих банківських активів, а також пропозиції щодо реформування регулювання фінансової системи на виступі перед фінансовим комітетом Палати Представників, передає Reuters.
Президент заявив в інтерв'ю програмі "60 хвилин" на телеканалі CBS, що якщо Гейтнер захоче піти, я скажу йому: "Вибач, друже, але в тебе ще багато роботи".
Атака на Гейтнера почалася через те, що він не зміг заблокувати щонайменше $165 млн., і можливо $218 млн. бонусів працівникам страхової компанії AIG, яка одержала мільярди державної допомоги.
Після цього кілька законодавців зажадали відставки Гейтнера. У своєму інтерв'ю Обама підкреслив, що ні він, ні Гейтнер не обговорювали можливість відставки міністра фінансів.
Тімоті Гейтнер на цьому тижні заявляв, що він бере повну відповідальність за ситуацію навколо AIG, а на запитання про відставку сказав: "Я ж тільки прийшов на цю роботу".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас