Прокуратура США: AIG виплатила у вигляді бонусів 218 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура США: AIG виплатила у вигляді бонусів 218 млн дол.

337
Прокуратура США стверджує, що виходячи з документів, отриманих від страхової компанії American International Group Inc (AIG), що містять інформацію про бонуси, виплачені цією компанією своїм співробітникам, AIG направила на ці цілі 218 млн дол., а не 165 млн дол., як це раніше затверджувалося, передає Associated Press.
За словами прокурора Річарда Блументаля, 73 співробітники AIG отримали по 1 млн дол., тоді як виплати п'ятерим іншим співробітникам перевищили 4 млн дол. кожному. Отримані дані "ще більше підсилять гнів, який випробовують американці до цього факту", - сказав Р.Блументаль.
У США набирає обігів скандал навколо виплати бонусів в AIG. Президент країни Барак Обама заявив, що уряд США не допустить виплати крупних преміальних менеджерам AIG. За його словами, компанія опинилася у важкому фінансовому положенні через власну "недбалість і жадність". "Важко зрозуміти, що служить підставою для виплати яких би то не було преміальних співробітникам AIG, що працюють з фінансовими продуктами, не говорячи вже про суму в 165 млн долл.", - заявив Б.Обама після того, як компанія вперше публічно розкрила інформацію про витрачання федеральної допомоги.
Деталі бонусних виплат повергнули в лють багатьох конгресменів і представників американської громадськості. Мова йде про співробітників підрозділу AIG Financial Products - підрозділи, що спеціалізується на кредитних дериватах, діяльність якого фактично розорило AIG. Ризикований портфель кредитно-дефолтних свопів AIG Financial Products спровокувала "криза ліквідності" в компанії, зажадавши екстреного втручання американського уряду.
Раніше вважалося, що в цілому співробітники AIG Financial Products отримали 165 млн дол. Дізнавшись про це, американські законодавці зажадали повернути бонуси.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас