Росія зайняла перше місце у Європі за числом нових торгових центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія зайняла перше місце у Європі за числом нових торгових центрів

Нерухомість
288
Згідно зі звітом міжнародної консалтингової компанії Jones Lang Lasalle, 2008 рік став рекордним за приростом числа нових торгових центрів у Європі. Основна увага девелоперів при цьому була зосереджена на будівництві центрів середнього розміру в містах "другого ешелону".
Торік було побудовано порядку 300 торгових центрів загальною площею 7,9 млн кв. м. Найактивнішим ринком визнаний російський – на його частку припало 13% усіх нових площ. Друге місце, з 1 млн кв. м площ, зайняла Туреччина. Як і в 2007 році, регіон Центральної та Східної Європи (CEE) домінував за числом введених торгових центрів, пише видання Propertyeu.
За словами аналітика компанії Невілла Мосса, в умовах поточного фінансового клімату темпи будівництва підуть на спад, а багато проектів будуть відкладені. Крім того, фахівець відзначив, що прогноз 2007 року на 2008-й становив 13,7 млн кв. м площ. Таким чином, прогнозована кількість квадратних метрів виявилася більшою від реальної.
Згідно із прогнозом Jones Lang Lasalle, значна частина із заявлених на 2010 рік 11,2 млн кв. м торговельних площ може бути відкладена у випадку поглиблення економічної рецесії.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас