Росія критикує ЄС за тиск на Білорусію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія критикує ЄС за тиск на Білорусію

258
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров критикує ЄС за тиск на Білорусь у питанні ухвалення рішення про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. Про це він заявив, виступаючи на Брюссельському форумі.
"Мій друг (міністр закордонних справ Чехії) Карел Шверценберг привселюдно сказав, що якщо Білорусь визнає Абхазію та Південну Осетію, то може забути про "Східне партнерство". Що це? Шантаж? Чи це європейська демократія в дії?", - сказав С.Лавров.
За словами міністра, він дуже хотів би зрозуміти, що стоїть за новою політикою ЄС "Східне партнерство".
Як повідомлялося, 20 березня лідери країн - членів Європейського Союзу затвердили політику "Східне партнерство", виділивши на неї 600 млн. євро на 2009-2013 роки.
Міністр закордонних справ Чехії К.Шварценберг відзначив, що Білорусь повинна була б бути також охопленою "Східним партнерством". Разом з тим він відзначив, що питання участі Президента Білорусі Олександра Лукашенка в запланованому на 7 травня установчому саміті "Східного партнерства" залежить, у першу чергу, від самого білоруського Президента і його дій у період до 7 травня.
"Східне партнерство" – польсько-шведська ініціатива, спрямована на поліпшення відносин з ЄС. У грудні 2008 року Європейська Рада (саміт голів держав та урядів країн - членів ЄС – ред.) погодився почати цей проект. Установчий саміт "Східного партнерства" за участю керівників держав - членів ЄС і країн-партнерів відбудеться 7 травня.
"Східне партнерство" повинно охопити 6 країн - сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову, Україну та Білорусь.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас