Першопричиною нинішньої фінансово-економічної кризи стало бажання отримати надприбутки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першопричиною нинішньої фінансово-економічної кризи стало бажання отримати надприбутки

1759
Першопричиною нинішньої фінансово-економічної кризи є жадібність, яка "зруйнувала все". Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Вольфганг Шойбле в інтерв'ю, опублікованому в Sueddeutsche Zeitung.
"Рейтингові агентства, економічні аудитори, промисловість і, звичайно, банки в такому ступені були і продовжують залишатися зацікавленими в одержанні великих грошей, що це, мабуть, затуманило їм голову, і вони вже не змогли впоратися зі своєю відповідальністю", - сказав голова МВС ФРН.
За його словами, "бажання все більших і більших доходів стало багато в чому частиною проблеми", оскільки, "коли фінансові ринки повністю абстрагуються від реального обміну товарами, це стає небезпечним".
В.Шойбле обрушився також на відсутність усяких моральних принципів у банкірів, що відіграють ключову роль у сучасній економіці. "Жахливо бачити, з якою байдужістю, насамперед англо-саксонські інвестиційні банкіри, пред'являють права (на бонуси) і зовсім не розуміють, що своєю поведінкою вони себе морально дискредитують", - підкреслив він.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас