Доказано: Для банку зовнішній вигляд потенційного позичальника іноді важливіший від його кредитної історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доказано: Для банку зовнішній вигляд потенційного позичальника іноді важливіший від його кредитної історії

Кредит&Депозит
1022
Спільне дослідження Університету Райс і Університету Вашингтона показало, що зовнішній вигляд потенційного позичальника іноді важливіший від його кредитної історії. Цей висновок був зроблений після вивчення історії операцій сайту Prosper.com. На цьому сайті будь-який охочий може спробувати одержати кредит. Метод роботи Prosper.com наступний: людина, що потребує грошей, розміщує на сайті своє резюме, кредитний рейтинг, фотографію, повідомляє про рівень доходів і публікує інші дані, що доводять її кредитоспроможність і надійність, як позичальника.
Вона також вказує необхідну йому суму та умови (зокрема, процентну ставку), на яких хоче одержати кредит. Якщо позичальник викликає довіру, то потенційні кредитори починають пропонувати йому свої умови - а якщо ні, то, оголошення знімається з лістингу.
У цілому, автори дослідження проаналізували майже 7 тис. прохань про кредит, з яких близько 700 людей одержали потрібні їм кошти. Як виявилося, прохачі, які на фотографіях виглядали людьми, що вселяють довіру (їхній імідж оцінювався за допомогою незалежної фокус-групи), рідше одержували відмови в кредитах. Більше того, вони одержували позики на набагато більш вигідних умовах у порівнянні із прохачами, що володіли аналогічною кваліфікацією, кредитним рейтингом і запитували аналогічну суму.
Аналіз також показав, що власники вдалого іміджу найчастіше обходили людей, що мали набагато кращий кредитний рейтинг, але менш виграшну зовнішність. Автори дослідження звертають на цей факт особливу увагу: справа в тому, що рішення про видачу кредиту на Prosper.com приймають не байдужі банківські клерки, а приватні особи, які позичають свої особисті гроші і тому вкрай уважно ставляться до відбору клієнтів.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас