Україна визначила порядок модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна визначила порядок модернізації ГТС

Енергетика
358
Згідно з майстер-планом модернізації і реконструкції газотранспортної системи, Україні впродовж 7 років доведеться реконструювати значну частину компресорних станцій і газопроводів, а також побудувати істотну кількість нових газовимірювальних станцій, на що потрібно близько 3 мільярдів доларів.
Такі дані містить майстер-план, підготований українською стороною до донорської конференції з питань модернізації української ГТС, яка пройде 23 березня в Брюсселі.
Більше за все коштів потрібно на реконструкцію і будівництво компресорних станцій - 1435,3 млн. дол., на модернізацію лінійної частини газопроводів - 616,3 млн. дол., на підземні сховища газу - 455,3 млн. дол. і на будівництво нових газовимірювальних станцій (ГВС) на вході в газотранспортну систему України (тобто на східному кордоні з Росією) - 448 млн. дол.
Першочерговими технологічними завданнями реконструкції є підтримка технічних параметрів основних транзитних газопроводів і підземних сховищ газу, впровадження сучасних технологій транспортування і зберігання газу й управління його потоками, а також впровадження сучасних методів контролю технічного стану об'єктів української ГТС.
Пріоритетними проектами модернізації і реконструкції ГТС України є:
- Західний транзитний коридор, а саме: газопроводи "Союз", Уренгой-Помари-Ужгород і "Прогрес";
- Південний транзитний коридор, а саме: газопроводи Єлець-Кременчук-Кривий Ріг, Ананьєв-Тирасполь-Ізмаїл;
- підземні сховища газу Більче-Волицько-Угерське і Богородчанське;
- газовимірювальні станції "Ужгород", "Берегове", "Дроздо¬вичі", "Текове", "Орлівка".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас