Київ має намір підвищити тарифи на комунпослуги для юросіб із квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ має намір підвищити тарифи на комунпослуги для юросіб із квітня

Казна та Політика
268
Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на комунальні послуги для бюджетних установ й інших юридичних осіб з 1 квітня.
Про це на засіданні колегії сказав перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко.
"Ми приводимо до економічно обґрунтованого рівня тарифи для бюджетних установ й інших споживачів (юросіб), випускаючи розпорядження (про підвищення) у березні, а починає воно діяти з 1 квітня", - сказав він.
Разом з тим, з його слів, виробники комунпослуг - компанії "Київенерго" і "Київводоканал" повинні окремо з кожним споживачем-юрособою підрахувати, яку суму споживачі переплатили за підвищеними тарифами, що діяли раніше й були скасовані спочатку Президентом Віктором Ющенком, а потім самою міськадміністрацією.
Підраховані переплати будуть зараховані споживачам як майбутні платежі за комунпослуги.
Голубченко підкреслив, що тарифи для юросіб будуть підвищені за один етап, тобто, відразу до їх економічно обґрунтованого рівня, установленого Державною інспекцією з контролю за цінами в жовтні 2008 року, але без диференціації юросіб по виду й прибутковості їхньої діяльності.
Тобто тарифи на комунпослуги будуть підвищені однаково для всіх юросіб - і бюджетних установ, і комерційних підприємств.
Разом з тим, Голубченко підкреслив, що тарифи навіть після їхнього підвищення однаково залишаться нижче економічно обґрунтованого рівня, тому що вони будуть базуватися на старих розрахунках "Київенерго" й "Київводоканалу", які не враховують нове підвищення Національною комісією регулювання електроенергетики цін на газ для промислових підприємств.
Як повідомляло агентство, 4 березня Київміськадміністрація скасувала підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення й на комунальні послуги для юридичних осіб.
У лютому Президент Віктор Ющенко скасував підвищення Київміськадміністрацією тарифів на комунпослуги для бюджетних і комерційних організацій в 1,08-4,73 разу й пообіцяв скасовувати всі економічно необґрунтовані підвищення тарифів Київміськадміністрацією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас