ПФТС підключила до макета нової системи пробний розрахунок індексу в режимі реального часу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС підключила до макета нової системи пробний розрахунок індексу в режимі реального часу

Фондовий ринок
325
Фондова біржа ПФТС (Київ) на поточному тижні підключила індекс-сервер до макета нової торговельної системи, у результаті чого через шлюз PFTS Bridge доступні розрахунки індексу ПФТС у режимі реального часу.
Як повідомила біржа в п'ятницю, розрахунки індексу здійснюються на основі даних таблиці "індекси" і включають поля "Закриття попереднього торговельного дня", "Поточне значення", "Зміна до попереднього значення", "Зміна до закриття", "Час розрахунків", "Відкриття", "Зміна до відкриття", "Обсяг торгів по угодах із цінними паперами індексу".
"Таблиця дозволяє одержувати інформацію, яка є в клієнтському терміналі. Розрахунки індексу в режимі реального часу ґрунтуються на даних, отриманих з ринку "котирувань" і ринку "заявок", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інформаційно-аналітичного відділу ПФТС Андрій Коломієць.
У прес-службі біржі повідомили, що ПФТС буде проводити більш лояльну тарифну політику відносно учасників, що взяли на себе зобов'язання "маркет-мейкера".
У цілому біржа не планує "істотних змін збільшення тарифної політики убік її збільшення".
Говорячи про строки офіційного запуску нової торговельної системи, у прес-службі відзначили, що все буде залежати від готовності самих учасників, тому що для роботи в торговельній системі необхідно пройти перекваліфікацію, забезпечити взаємодію внутрішніх систем компанії-учасника торгів із програмно-технічним комплексом ПФТС.
Як повідомлялося, нова інформаційно-технологічна платформа, запуск якої раніше був запланований на квітень, реалізована в рамках міжнародного проекту "MICEX - NASDAQ OMX – PFTS Ukrainian Project": серверна частина торговельної системи реалізована на технологіях NASDAQ OMX, клієнтська частина – з використанням рішень групи ММВБ.
ПФТС раніше відзначала, що нова система повністю адаптована до українського ринку, а також інтегрована з розрахунково-депозитарною системою депозитарію "Міжрегіональний фондовий союз" (МФС).
Нова система забезпечує проведення торгів на фондовому ринку ф ринку державних паперів у режимі переговорних угод (РПУ), аналогічно ринку котирувань ПФТС, дозволяє проводити торги в режимі основних торгів (безперервний зустрічний аукціон, дискретні подвійні аукціони).
Крім того, система забезпечує реєстрацію позабіржових угод, взаємодію з розрахунково-депозитарною системою МФС, включаючи доробку клірингового модуля нової торговельної системи під вимоги ПФТС із умовами розрахунків Т+0, взаємодію із брокерськими системами учасників торгів ПФТС, надає можливість локалізувати програмне забезпечення нової торговельної системи і робочих місць учасників торгів PFTS TRADE SE українською мовою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас